Little girl with bird cage

Tuntuuko sinusta joskus, että olisit kuin vankilassa? En tarkoita selliä vaan mielen kaltereita, jotka estävät sinua olemasta vapaa. Tuntuu kuin olisit häkkilintu katsellen kaihoisasti vapaana lentäviä lintuja, tai kuin olisit toukka kotelossaan ja haluaisit levittää siipesi kuin kaunis perhonen.

Tiedätkö mitä? Häkkisi ovi ei ole lukossa. Se saattaa olla kiinni ja sinä voit avata sen sisältäpäin. Toki joku voi tulla auttamaan ulkoakin oven avaamisessa, mutta sinun on itse astuttava sieltä ulos.

Mikä meidät saa vankilan kaltaiseen häkkiin? Siihen voi olla monta syytä. Ehkä joku on satuttanut sinua kovasti, loukannut eri tavoin  tai olet kokenut itsesi hyljätyksi. Ehkä tarkkailet itseäsi liikaa tulemalla entistä epävarmemmaksi itsestäsi ja pelkäät toisten arvosteluja. Ehkä et koe voivasi käyttää sinulle annettuja lahjoja tai kykyjä työssäsi tai yksityiselämässäsi vähätellen niitä tai et koe rohkeutta kurottautua niitä kohti. Ehkäpä et koe, että sinä et pysty olemaan aito sinä –  kenties vain määrätyissä tilanteissa tai jatkuvasti. Paljon muitakin asioita voi olla, joilla olet tietämättäsi rakentanut vankilan itsellesi. Usein rakennamme näitä muureja, jotta meitä ei voi satuttaa, mutta itse asiassa rakennamme omaa vankilaamme.

Kun lintu tai muu eläin on häkissä, eläminen voi olla turvallisen tuntuista; häkkiin ei pääse saalistajat vahingoittamaan tai ei ehkä itse tee virheitä kun ei pääse lentämään tai juoksemaan maailmaan täynnä mahdollisia vaaroja. Eläimiä ei kuitenkaan ole tarkoitettu häkkiin. Oletko nähnyt kun vankeudessa elänyt eläin pääsee vapaaksi? Usein se tuntuu ihan riehaantuvan. Se on innoissaan, sillä nyt se on vapaa olemaan sellainen, joksi se on luotu.

Voit luulla olevasi turvassa häkissäsi, mutta itse asiassa et ole. Kuihdut sinne ennen pitkää. Koet aidosti elävästi vasta häkin ulkopuolella. Meitä ei ole tarkoitettu vankeuteen. On aika avata ovi ja uskaltautua riskialttiimpaan maastoon. Meidät on kutsuttu ja luotu iloon ja vapauteen.

Omalla kohdallani se tarkoitti totuuden löytämistä omasta aidosta itsestäni ja uskaltautumista myöntämään, että minullekin on annettu lahjoja ja kykyjä, joita voin käyttää merkitykselliseen elämään vertaamatta itseäni muihin. Esim. kirjoittamisen halu on ollut sisälläni jo vuosia enkä koe olevani mikään ekspertti ja taitava siinä ja jos miettisin kuinka paljon parempia kirjoittajia on kuin minä, en olisi ikinä julkaissut blogianikaan. Jostain oli aloitettava, vaikka jännittihän se. Ei tarvitse olla täydellinen, eikä kukaan meistä ole.

Häkissä vankina ollessa on voinut katsella kaltereiden läpi ja toivoa itselleen toisenlaista elämää. Rohkaisen sinua avaamaan häkkisi ovi ja astu vaikka hetkeksi ulkopuolelle. Se alkaa pian tuntumaan innostavalta ja vapaana eläminen rohkaisee muitakin tulemaan ulos vapauteen.

Mitä sinä haluaisit tehdä jos olisit vapaa? Tee se, ota ensimmäinen rohkea askel ! Nyt heti.

Pin It on Pinterest