Miksi minä olen täällä? Onko minulla mitään merkitystä omassa saati sitten toisten elämässä? Olin Kööpenhaminassa eräässä seminaarissa lokakuussa 2013. Eräs kouluttajista oli Brendon Burchard, suosittu kouluttaja ja kirjailija USA:sta. Hän oli joutunut 19 vuotiaana auto-onnettomuuteen, jossa hän ehti tajuta, että elämä saattaa olla ohi. Hän myös ehti kysyä itseltään kolme kysymystä; elinkö, rakastinko, oliko minulla merkitystä.

Ehkä sinä olet tilanteessa, jolloin itsetunnon arvosi on hukassa ja sinusta tuntuu, ettei elämälläsi ole merkitystä. Tunnen tuskasi, olen ollut tällaisissa tilanteissa vuosikausia, mutta olen todella kiitollinen, että eteeni on tullut kirjoja, seminaareja ja ihmisiä, jotka ovat luoneet toivoa jaksamiseen, vaikka välillä on tuntunut todella toivottomalta. Mietin, miksi olen täällä. Mitä merkitystä sillä olisi vaikka kuolisin. Rankkoja ajatuksia, en toki ole ollut itsemurha-ajatuksissa, mutta ajattelin kyllä ettei haittaisi vaikkei minua olisikaan.

On tärkeää tuntea olevansa elossa, rakastaa ja tuntea merkitsevänsä jollekin jotain.

Mikä saa sinut eloon? Mitä asioita tehdessäsi aika kuluu kuin siivillä ja saat innostuksen ja onnistumisen tunteita? Tällaisina hetkinä ei ole väliä millainen sää on tai muut olosuhteet elämässäsi – olet aivan innoissasi ja puhkut energiaa ja tarmoa.

Millaisista asioista nautit lapsena? Mitkä asiat muuttivat sitä ettet enää tehnytkään niitä asioita mistä nautit? Olivat ne toisten odotuksia sinusta vai oma käsityksesi mitä yhteiskunta pitää arvokkaana?

Uskon, että meidät jokaisen on luotu ainutlaatuisina ihmisinä; varustettu erityisillä kyvyillä ja lahjoilla. Uskon, että kun uskaltaudumme olemaan aitoja itsejämme ja otamme meille annetut lahjat käyttöön, elämästämme tulee antoisaa ja merkityksellistä. Tunnemme elävämme ja rakastamme.

Meillä on vain yksi elämä, emmekä tiedä minkä pituinen se on. Ota rohkeasti käyttöön omat kykysi ja lahjasi, uskalla näyttää myös heikkoutesi – tämä tekee meistä inhimillisen. Samalla annat muillekin ympärilläsi oleville mahdollisuuden omaan merkitykselliseen elämään. Rakastamalla näin lähimmäistämme, saamme itsekin merkityksen elämäämme. Kaikki alkaa siitä kun huomaat olevasi suunnattoman arvokas, sillä sellaisiksi meidät on luotu. Älä vähättele osaamistasi ja lahjojasi. Elämästämme tulee rikkaampaa kun otamme omat lahjamme käyttöön itsemme ja toistemme hyväksi. SINULLA on MERKITYSTÄ !

”Kolme avainta yltäkylläisempään elämään; välitä toisista, tee asioita toisille, jaa toisten kanssa ” – William Arthur Ward042 a

Pin It on Pinterest