DSCN6157

Haaveiletko jostain elämääsi mullistavasta käänteestä? Harmitteletko hukkaan heitettyjä päiviä istuessasi toimettomana sohvalla syyllistäen, peläten tai valittaen?

Mikset ottaisi askelta kohti unelmaasi, joka kytee sisälläsi? Jokainenhan meistä on saanut kykyjä ja piirteitä, jotka ovat ainutlaatuisia juuri meille. Uskon, että meille jokaiselle on annettu joku tehtävä.

Sain ystävältäni Maritalta kutsun Sipooseen, Iltaan Lauran Kanssa. En ollut koskaan aiemmin kuullut Laurasta enkä näistä illoista. Aihe kuitenkin oli erittäin kiinnostava, juuri sitä mitä tässä blogissani haluan tuoda esille; itsetunnosta ja omana itsenään olemisesta. Ilta olisi keskustelua terveestä ja sairaasta itsetunnosta ja minäkuvasta. Tapahtuma oli paikallisessa ravintolassa, johon ostin lipun. Marita oli suositellut minua haastattelemaan Lauraa blogini sankaritarinoihin.

Ilta Lauran Kanssa - Reeta ja Heikki Vestman, Merja Varvikko

Kävin etukäteen Lauran kotisivuilla www.iltalaurankanssa.fi tutustumassa asiaan ja hämmästyin mitä kaikkea Laura olikaan jo tehnyt. Minuun teki myös vaikutuksen Lauran aitous ja kristillisen maailmankuva, jonka pohjalta illoissa on mahdollisuus kaikkien olla omana itsenään kohdaten aidosti toisia.

”Ilta Lauran kanssa on yhden naisen rohkea näky talk showsta, joka rakentuu kristillisen arvopohjan päälle. Talk show tuo lavalle aitoa kohtaamista, uskoa hyvään ja toivoa tulevaan silloinkin, kun toivoa ei näyttäisi olevan. ILK tekee sen tavalla, joka ei häpäise shown vieraita saati yleisöä, vaan asettaa kaikki samalle viivalle ihmisarvoa kunnioittaen. Viihdyttäen, rehellisesti ja rohkeasti.”  ( – lainaus Lauran sivuilta)

Laura on kahden lapsen äiti, naimisissa ja ammatiltaan opettaja. Papin tyttärenä häneltä odotettiin tiettyä käytöstä ja erilaisuus oli noloa nuorena. Kapinan henki ei ollut silloin vierasta. Yhteys hengellisiin asioihin säilyi ja ajaessaan autolla syksyllä 2008 Laura mietti mitä voisi tehdä mitä kukaan muu ei ollut Suomessa vielä tehnyt. Laura sai ajatuksen kristillispohjaisesta Talk Showsta.  Toiminnan naisena hän päätti heti järjestää Pikkujoulun Lauran Kanssa Turun Linnateatteriin ja maksoi 200 hengen tilan tietämättä yhtään saako sinne ensimmäistäkään kuulijaa. Tilaisuus oli loppuunmyyty. Mallimamma Marjo Sjöroos oli tässä ensi-illassa haastateltavana. Sivuilta voi lukea, että ”Marjo puhui koskettavasti ja avoimesti omasta elämästään, menetyksistään, iloistaan ja suruistaan.” Ja juuri tästä näissä illoissa on kyse. Ilta Lauran Kanssa sai menestyksekkään alun. Tämän jälkeen iltoja oli Turussa muutamia vuodessa ja vieraina oli julkisuuden henkilöitä; urheilijoita, muusikoita, kirjailijoita ym.

Jokainen ilta on järjestynyt uskomattoman hienosti rukouksen voimalla, sanoo Laura. Oikeat ovet ovat aina avautuneet oikealla ajalla. Aina oli olemassa riski, oli otettava uskon askel ja toteutettava ideat heti. Vaikka riskit ovat toisinaan hermoja raastavia, Laura rohkenee eteenpäin uskon ja kiitollisuuden hengessä. Ennen varsinaisia iltoja pieni inhimillinen epäilys hiipii mieleen, tuleeko paikalle ketään. Illat ovat kuitenkin olleet todella suosittuja ja täpötäysiä. Laura luottaa kaikessa Jumalaan, ja Lauran teemat ovatkin Rukous, Rakkaus ja Rohkeus.

Kysyin Lauralta miten voisi rohkaista muitakin hyppäämään unelmaansa. Laura kehotti kysymään itseltään: Miksen minä? Älä vertaa itseäsi toisiin, sinun ei tarvitse olla paras. Lähde tekemään sitä täysin omana itsenäsi. Anna itsellesi lupa olla se, joka olet.

Laura itse pitää sankareinaan sellaisia henkilöitä, jotka tekevät asioita intohimoisesti ja ammattitaidolla.

Mikä on sinun intohimosi? Lähde liikkeelle ja tee asiat niin hyvin kuin pystyt. Matkan varrella oppii lisää.

Pin It on Pinterest