Epätoivosta Toivoon

Vain sellainen voi ymmärtää, joka on käynyt mitään samankaltaista läpi.

Avioero, läheisen kuolema, muutto yksin asumaan, tyhjänpesän syndrooma, väsyminen, vastustuskyvyn heikkeneminen, stressi, tulojen väheneminen, liian vanha työmarkkinoille, epätoivo… Huh – tätä kaikkea oli elämäni viimeisen noin kahden vuoden ajan. Mikä tahansa näistä on suuri stressi, mutta nämä kaikki lähes yhtäaikaa kokeneena voin sanoa, että älä luovuta ! Joskus tuntuu, että on täysin pimeää ja mustaa… mutta niin se siemenetkin itävät mustassa mullassa ja jonain päivänä tulevat esiin pieninä alkuina valmiina kukoistamaan jälleen.

Olen luonteeltani peruspositiivinen ja haluan nähdä asioiden valoisat puolet. Kyllä, näinä vaikeina aikoina myöskin, mutta ennen kaikkea turhautti, etten jaksa tehdä niitä asioita, mitä haluaisin. Stressi on aina vaikuttanut kehooni väsymisenä – haluaisi ehkä nukkua sen ikävän yli….

Kun lähes kaksi vuotta sitten muutin yksin asumaan 26 avioliittovuoden jälkeen, luulin, että elämä muuttuu heti positiiviseksi… ei muuttunut… aikamoinen prosessointi siitä alkoi omassa mielessä…syyllisyys ennen kaikkea ja miten omat valinnat ovat vaikuttaneet läheisiini. Ystäväni neuvoi antamaan aikaa itselleen… tämä ärsytti kyllä pitkään… ajattelin, että kyllä minä täältä nousen pikaisesti. Ystävä oli viisaampi… jo kokemuksestakin.

Suoramyyntialalla ainoana tulolähteenäni liikevaihtoni alkoi heiketä, ei ollut voimia kasvattaa yritystä. Yksin kuitenkin taloudestani vastuussa, tämä lisäsi stressiä ja viime syksynä mietin mitä muita vaihtoehtoja olisi tulojen suhteen. Rakastin suoramyynti/verkostoalaa sen vapauden ja mahdollisuuksien vuoksi, mutta aika yksin sitä tehneenä lähes 20 vuotta… voimat hupenivat. Havahduin myös siihen, että minähän olen 56-vuotiaana lähes ikäloppu työmarkkinoilla. Tosin en ollut kovin halukas toisen palvelukseen oltuani jo 16 vuotta vapaana yrittäjänä. Kaikki vaihtoehdot on kuitenkin pidettävä auki.

Mitä sitten tapahtuikaan ? Ystäväni, joka oli minua jo muutaman vuoden houkutellut toiseen yritykseen, pyysi tapaamista. Tiesin kyllä mikä oli motivaatio. Luulin tietäväni etten ollut kiinnostunut siitä yrityksestä, mutta olin jo aiemmin pitänyt erityisen paljon hänen tavasta toimia. Istuimme sitten pöydän ääreen ja hän esitteli minulle yrityksen mahdollisuudet. Jostain syystä kuitenkin kiinnostuin ja samalta istumalta halusin tehdä partner-sopimuksen. No, siinä kuitenkin meni 2-3 viikkoa ihmetellessä ja stressatessakin mitä ihmettä teen – mikä olisi viisasta. En halunnut kuitenkaan hypätä ihan suinpäin tekemään vielä lisää suuria elämänmuutoksia.

Tilasin samalla itselleni yrityksen suurimman aloituspaketin, sillä tiedän sen edut tällä alalla ja halusin testata myös kaikkia mahdollisia hyvinvointituotteita. Kun paketti saapui, aloin tankkaamaan ainutlaatuista Omega-öljyä, ravintoaineita, fytoravinteita, laadukasta proteiinia, monia kuituja jne… Myös unenlaatua ja mielialaa parantava tuote kiinnosti.

Kävin sitten yrityksen kokopäiväkoulutuksessa ja kuuntelin mm tuotekehittelijän, farmakologian tohtorin, luentoa tuotteista. Yrityksen tuotteet olivat suurin syy, miksi olin haluton mukaan tähän yritykseen. Mutta tuona koulutuspäivänä sekin asia muuttui ja olin hämmästyksissäni kaikesta kuulemastani. Päätin, että tämä on hyvinvointiyritys, jossa haluan olla mukana. Innostun helposti, mutta sitten skeptisyys nostaa päätään… kuulin paljon hyvää tuotteista, mutta täytyyhän saada omakin kokemus.

Lähdin sitten mukaan rakentamaan täysin uutta – nollasta – olihan se pelottavaa monellakin tapaa. Olin ollut edellisessä yrityksessä jo reilut 17 vuotta ja saanut sieltä osa-aikaisesti tulot, joilla pärjään ja olen saanut matkustaakin ja nauttia muusta vapaudesta. Yrityksen kautta tulleet ystävät ja kollegat olivat muodostuneet ihanaksi toiseksi perheeksi.

Lähdin sitten uuten toimintaan mukaan ja yllätyin kuinka nopeasti tiimi kasvaa; kuinka valtava määrä työkaluja yrityksellä on niin kouluttamiseen kuin vaikka suuren kansainvälisen tiimin kasvattamiseen niin henkilökohtaisesti kuin netinkin kautta. Koulutukset niin kollegoiden kuin tiiminkin puolesta ovat todella konkreettisia ja innostavia – ei tarvitse todellakaan yksin tehdä.

1,5 kuukauden tuotteiden käytön jälkeen aloin ihmeekseni tuntea yllättäviä tuloksia – aluksi ihon osalta – miten voi edelleen iho pehmetä kauttaaltaan – miten voi yrityksen ainoa ihon ulkoinen seerumi olla niin huikea ( – sisäisesti tietysti öljy ym). Kahden kuukauden tuotteiden tankkauksen jälkeen energiaa alkoi olemaan täysin erilailla kuin pariin kolmeen vuoteen – yritin kuvailla sitä tunnetta ja päädyin solujen iloiseen tanssiin 😊 Tiesin kyllä että ravintoaineiden tankkaaminen on tärkeää ja siksi niitä syön, mutta että se vielä tuntuu näin hyvin kehossa, siitä kyllä jaksan hämmästyä. Nyt jaksaa taas lähteä liikkumaan säännöllisesti ja kokkaamaan ravitsevimpia ruokiakin.

Oli todella myös jännittävää nähdä miten mahdan päästä sisälle uuteen ”perheeseen” . Kun on ollut aktiivisesti mukana koulutuksissa ja tapahtumissa ja saanut tuloksiakin aikaan myös busineksessä, uusia ystäviä on tullut jo paljon ja koen olevani hyväksytty uudessa yhteisössä. Tämä on ollut myös tärkeää, sillä tuskin kukaan haluaa yksin olla.

Isot muutokset ovat pelottavia, mutta joskus on päästettävä menneistä irti – sellaisista asioista, jotka vievät suunnattomasti energiaa tai luovat epätoivoa. Kun ympärillä on ystäviä, kollegoita tai edes joku, joka kulkee rinnalla – muutos on helpompaa.

Tällä kirjoituksella haluan valaa toivoa epätoivoiselle – on aikoja kun täytyy todellakin antaa itselle aikaa, prosessoida asioita – mutta on myös aika kun täytyy rohkaista itsensä ja ottaa askeleita kohti uusia suuntia.

Älä luovuta – oikealla ajallaan mahdollisuudet tulevat eteen kun pidämme silmämme ja korvamme auki ja otamme selvää myös sellaisista asioista, joista luulemme tietävämme jotain 😊

 

 

Pin It on Pinterest